Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Focaccia – 2
28/7/2024

450 gr de farina de força
300 ml de llet sencera
50 ml d’oli d’oliva verge extra
5 gr de sal
15 gr de sucre
25 gr de llevat de pastilla
14 olives negras
14 meitats de tomàquets xerry
1 ceba vermella petita en octaus
Farigola fresca
Sal en escames
Oli per pintar

En un bol pastar la farina juntament amb el llevat, la llet, l’oli, el sucre i la sal. Pastar durant uns 5-7 minuts fins aconseguir una massa no excessivament enganxosa (ambi pastadora elèctrica millor). Tapart la massa amb un drap humit i deixar reposar en un lloc càlid durant 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum.

Passat aquest temps disposar la massa fermentada sobre una superfície enfarinada. Amb ajuda d’un corró estirar fins a aconseguir un rectangle de 0,5 cm de gruix. Dividir la massa en 6 tires, tallant en el sentit mes llarg. Disposar-les en una safata de forn sobre una base de silicona o paper de forn, no deixant molt espai entre elles perquè quan fermentin s’uneixin. Tapar i deixar fermentar 30 minuts més.

Passat aquest temps pintar les tires amb oli i repartir les olives, tomàquets i ceba en cada tira. Humitejar-se els dits i pressionar la massa entre les verduretes per crear els forats inconfusibles de les focaccies. Empolsinar amb la farigola i la sal en escames.

Enfornar a 200 °C. durant 10-15 minuts o fins que la focaccia estigui daurada. Una vegada enfornada retirar del forn i tornar a pintar amb oli d’oliva.

Per portar-les a la taula es recomana separar les tires, (en haver-se unit amb la fermentació i l’enfornat se separaran bé) deixant entreveure pels laterals la textura interior de la focaccia.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)  
 
 
Xavier Garrido Tosquellas Telèfon 669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal