Allò que a mi m'agrada i que a tu et pot interessar
 
Inici Receptes Guitarra Novel·la Enllaços Contacte Jocs
 
Crestes casolanes de carn i verdures
22/9/2024

Per a 18 crestes

200 gr. de farina
200 gr. de carn picada mescla
2 ous
1 ceba petita
1 pastanaga
½ carbassó
½ pebrot italià
1 cullerada de salsa de soja
½ got de vi ranci
oli
aigua
sal

Pastar la farina, 1 culleradeta de sal i 1 ou, afegint aigua de mica en mica fins obtenir una massa compacta i llisa. Fer-ne una bola, embolicar-la amb paper film i deixar-la a la nevera 1 hora.

A part, tallar les verdures a daus petits i fregir-les en una paella amb una mica d’oli. Afegir la carn picada i fregir-ho tot junt. Incorporar el vi ranci i la salsa se soja. Deixar reduir els líquids. Corregir de sal, retirar del foc i reservar.

Després d’estar 1 hora a la nevera, treure la massa i fer peces primes amb la premsa “Imperia” (gruix 5 o 6 sobre 6). Amb un motlle, got gran o similar, anar tallant rodones de pasta. Posar damunt de les rodones, porcions del farciment de carn i verdures i tancar-les amb una forquilla, donant-los la forma típica de les crestes.

Prescalfar el forn dalt i baix a 200º C. Posar les crestes damunt d’una safata de forn, coberta amb paper sulfurat i pintar-les per la cara superior amb un ou batut. Col•locar la safata a una alçada mitja baixa del forn i coure durant 15 o 20 minuts.


  (Penseu si realment cal imprimir. Si podeu, estalvieu paper)  
 
 
Xavier Garrido Tosquellas Telèfon 669 563 833 xagarr@gmail.com Informació legal